вторник, 19 януари 2010 г.

Как Дянков превърна провала си в успех



Юли, 2009 - Основна задача на новият финансов министър Симеон Дянков е съкращаване на държавните разходи, за да се постигне балансиран бюджет и дори малък излишък. Това става ясно, както на церемонията по встъпването му в длъжност, така и от интервю във в. Стандарт.

4 Септ, 2009 - Правителството вече е предприело действия по съкращаване на разходите на отделните министерства, както и мерки за увеличаване на събираемостта а бюджетните приходи. Очаква се те да доведат до постигане на балансиран бюджет в края на 2009 г., заявява Симеон Дянков по време на парламентарен контрол.

16 Септ, 2009 - Приключването на 2009 г. с балансиран бюджет е най-важната задача, която си е поставило правителството в краткосрочната програма за справяне с кризата. Това казва финансовият министър Симеон Дянков при представянето на пакета от мерки (целта е разписана на стр.3, І/2).

18 Септ, 2009 - Една от най-важните антикризисни мерки е да има балансиран бюджет за тази и по възможност за следващата година и да не се стига до дефицити. Отново думи на министър Дянков по време на обсъждането на изготвения по поръчка на президента Първанов икономически доклад.

В началото на октомври Дянков намеква, че не е сигурно дали в края на годината бюджетът ще излезе на нула.