петък, 1 април 2011 г.

Новини по бръснача

Новините по бръснача от 1 април
  • На среща снощи между Бойко Борисов, Симеон Дянков и Иван Искров, министър председателят е успокоил двамата, че България има пари да се включи в спасителния план за Еврозоната. На въпроса на Дянков откъде страната ни ще извади 6,3 млрд. евро, Борисов го е успокоил, че знае за тайните сметки на Тодор Живков в швейцарски банки и че ще има пари за всички.
  • Представители на Международната птицевъдска асоциаця (МПА) са поискали среща с изпълнителните директори на GlaxoSmithKline, Roche Group, Novartis, Actavis, Bayer и Pfizer. Според информация на The Tea Party птицевъдите ще настояват фармацевтичните компании да не пускат нов щам на птичи грип през тази година. В противен случай от МПА заплашват, че ще отнесат въпроса до Международния арбитражен съд с искане да получат част от печалбата на фармацевтичните компании от бъдещите продажби на противогрипни ваксини.  
  • Земеделският министър Мирослав Найденов обяви началото на нова акция срещу малките производители на месни и млечни продукти. Мотивите за акцията са, че наличието на много играчи в сектора ги стимулира да се картелират и така да влияят върху цените на дребно. Министър Найденов категорично отрече слуховете, че притежава акции на приносител от Белла България АД.