понеделник, 15 ноември 2010 г.

Разочарованието Forbes


Медийната новина от изминалата седмица е, че списание Forbes вече излиза и на българския пазар. Макар и с една година забавяне от планираното, заради кризата. Издава го Атика Медия ("Максим", "Playboy", "Грация" и др.), а главен редактор е бизнес журналистът Йордан Матеев.
Forbes е лесно откриваем (поне в София, аз лично го мяркам по всички репове), на прилична за името си цена от 7 лв. и лесно четим.
Списанието стартира с годишник, в който основно място заема традиционната класация на най-богатите хора в света. За чуждото съдържание, което се спуска от американското издание няма да говоря - всеки, който е чел Forbes знае какво може да открие там. В това отношение изненади няма как да има. Интерес за мен представляваше българското съдържание. Очаквах го с нетърпение и заради рекламираното интервю с Бойко Борисов и списъкът на 21 най-влиятелни български предприемачи.
Ако прочетете интервюто с Бойко напълно непредубедено (за тази цел помага и медитация) ще останете с впечатлението, че управлението на държавата е в най-сигурните възможни ръце и ще си отдъхнете спокойно. Едно усещане, което може да ви накара да се усъмните в душевното си здраве както се случи с мен. Казах си, че има нещо много сбъркано в това интервю, но прелистих нататък без да се замислям повече по въпроса.